Proč jsou pamlsky barevný?

Férová otázka! Jedny jsou žlutý, jedny zas fialový, další mají červený flíčky, jak to? Chemická laboratoř nejsme, ani jsme nevykoupili obchod s potravinářským barvivem (i když ta představa duhových kokinek zní lákavě), ale vsadili jsme na přirozenou barevnost mrazem sušeného ovoce a zeleniny. Není to nic převratného, ale funguje to! Vsadím granulku, že nejedna panička každej rok splašeně obarvuje velikonoční vajíčka - a třeba taková červená řepa nebo slupky od cibule poslouží excelentně. Jednoduchý, ale funkční, stejně tak je to i s našima pamlskama.

ALE PROČ?

Protože máme barvy rádi, a protože všemi oblíbené králičí uši nebo sušený plíce zrovna nejbarevnější nejsou, tož proč by aspoň ty psušenky nemohly být...

KDYŽ KYSELO NENÍ MOC KYSELÝ A BRAMBORÁK NENÍ MOC BRAMBOROVEJ

Aneb může se stát, že ne všechny várky budou barevný na odstín přesně. Není to tím, že bychom jednou přilepšili a jindy ubrali, ale příroda je svá a někdy se podaří, že předchozí mango je žlutější než to další, nebo že jahody nejsou tak sytě červené jako minule. To je naše daň za to, že nic nepřibarvujeme, ale věříme, že je to tak správně, a že nám případné odchylky ve vizáži odpustíte.